CIA. ANTONIO RUZ

Foto-Perfil-Antonio-Ruz

 

Creada el 2009 pel seu director i coreògraf Antonio Ruz, té com objectiu la recerca en el camp del moviment i la col·laboració amb artistes d’altres disciplines com les arts plàstiques, la música antiga i contemporània. Ha presentat els seus treballs a Espanya, Europa, Àfrica i Amèrica de Sud i entre les seves produccions destaquen No Drama, Ignoto, Ojo, Libera Me!, Vaivén, À L’Espagnole, fantasía escénica i Beautiful Beach.

Desprès d’una formació en flamenc, dansa espanyola, ballet i un carrera important com a ballarí de grans companyies nacionals i internacionals (Ballet Víctor Ullate, Ballet del Gran Teatre de Ginebra, Ballet de l’Òpera de Lió, Compañía Nacional de Danza, Sasha Waltz & Guests), el ballarí i coreògraf Antonio Ruz avui és un referent de la dansa espanyola i europea. Actualment, combina la direcció de la seva companyia establerta a Madrid amb el seu treball com a assistent de coreografia a la companyia Sasha Waltz & Guests (Berlín), així com altres projectes teatrals, musicals i educatius. Rus va ser galardonat amb el Premi  “El Ojo Crítico” de rtve el 2013 en la categoria de dansa.

Per més informació sobre altres espectacles en repertori de la companyia consulteu el seu web: http://www.antonioruz.com/

 


ESPECTACLES


 

DOUBLE BACH

Double Bach és un projecte de col·laboració entre el coreògraf Antonio Ruz i el músic Pablo Martín Caminero, del que sorgeix l’original idea d’adaptar les Suites per a violoncel núm 1 i 2 de J.S. Bach al contrabaix, acoplant tant la tonalitat com la tècnica (pizzicato en comptes d’arc). Amb la Dansa de la ballarina Melania Olcina, l’obra proposa un espai interior i íntim en el que els intèrprets comparteixen i dialoguen des d’un estat de no pensament i de buit, una solitud acompanyada, un desert-oceà, un llenç en blanc on la música , el moviment i la lum (o la seva absència) evoquen fragilitat, profunditat i desequilibri. El retorn a la senzillesa.

Double Bach fa un pas més enllà en la trajectòria d’Antonio Ruz, que troba la seva pròpia identitat a través de la barreja de llenguatges i la col·laboració amb artistes d’altres disciplines, com ara les arts plàstiques, la música antiga i la contemporània.

Durada: 50 min
Intèrptrets: 2

 

BEAUTIFULL BEACH

En un desig per desaparèixer del planeta, la imatge recurrent de la platja, com a lloc idíl·lic de plaer i tranquil·litat, ens ofereix un oasi dins el caos i el soroll mental del nostre present. Amb el poder de la imaginació, intentem teletransportar-nos cap a un paradís lluny de la realitat. ¿És la platja realment aquest paradís d’escapament ? ¿Les vacances són sinònim de desconnexió? A l’antítesi d’aquest estat imaginari de pau total, i amb l’humor i la música en directe com a teló de fons, la peça mostra cossos agitats que tremolen en postures derivades de l’excitació, explora patologies i estats mentals que provoquen intranquil·litat i canvia deliberadament l’associació habitual entre cos i ment per a representar, de forma artificial, accions que expressen incomoditat física. El joc de tensió-relaxació, aquesta musculatura de l’ansietat que és un signe dels nostres temps, es transforma irònicament en fragilitat i desassossec, i reprodueix capriciosament situacions en què qualsevol espectador se sent identificat.

Durada: 75 min
Intèrprets: 7