CLAIRE DUCREUX

Fani-Benages-Claire-Ducreux-4

 

Sense grans infrastructures crea grans espectacles. A través del teatre visual, quan balla Claire Ducreux ens fa sentir en una bombolla. Un núvol de sensacions envoltades d’un silenci màgic i tendre.

Formada com a ballarina contemporània al Conservatori de Lió, com a intèrpret va començar treballant per a diferents companyies franceses. El 1999 amb el clown català, Leandre Ribalta,  van fundar plegats la companyia Leandre-Claire, creant espectacles com “Fragile” (de carrer) i ” Madame et Monsieur” (de sala), amb els quals van rebre nombrosos premis i van recórrer món durant uns anys. L’any 2004 crea el primer dels seus tres solos de dansa-teatre de carrer: “De paseo”, el 2008,  “Barco de Arena” i el 2012 “La Sonrisa del Náufrago”. Aquests tres “solos” forman la “Trilogía del Rodamón”. Actualment segueix representant els seus espectacles arreu.

Al marge de la seva carrera en solitari, el 2005 va actuar com a clown-ballarina a l’espectacle de circ “Rodó” (Premi Nacional de Catalunya de Circ 2006) i el 2010 va crear i interpretar juntament amb Toni Mira l’espectacle “En attendant l’inattendu” (Premi del Públic al millor espectacle de la Fira de Teatre de Manacor 2010).

 

www.claireducreux.com

 


ESPETACLES


 

“RÉFUGIÉE POÉTIQUE”

Estrena a Fira de Tàrrega 2014.

Un vagabund converteix un parc en el seu refugi provisional, dues tanques en les portes del seu somni, un pont es torna vaixell i una escultura en el seu company de viatge. És un poema visual, com si fos el passat vist a través de la neu que cau de tant, una mica més… fins la tempesta.

Espectacle de dansa- teatre visual per a tots els públics

Durada: 60min
Espectacle de sala.