HURyCAN

HURyCAN-by-Olivier-Goirand


El llenguatge de HURyCAN es basa en una contundent expressió física. Un treball que qüestiona els nostres límits i la comunicació elemental a través del moviment. Oberts a la imaginació i les emocions. La dansa els permet trobar l’equilibri per a barrejar identitats, cossos i accions.

El seu duet “Te Odiero” ha girat per mig món amb més de 100 funcions realitzades.

La Candelaria Antelo i l’Arthur Bernard Bazin van començar a col·laborar plegats el 2010 quan van crear “Discordio”. El juny de 2011 van ser convidats a compartir un procés creatiu al Centre Coreogràfic de La Gomera, on van iniciar el projecte “Te Odiero”. Gràcies a aquesta peça han rebut diversos premis en certàmens de l’Estat Espanyol, Alemanya i França. El 2013 creen la companyia HURyCAN i estrenen el seu nou espectacle “Je te haime”, premiat a la Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca, com a millor espectacle de dansa.
La Candelaria va començar els seus primer passos de dansa a Buenos Aires, on va nèixer, i va seguir formant-se a The Northern School of Contemporary Dance de Leeds (Regne Unit). El 2007 es trasllada a Madrid, on ha treballat per les companyies DERIDA DANCE, DANI PANNULLO DANCE THEATER, LABORATORIO C, MEY-LING BISOGNO. Format en arts escèniques i plàstiques a París, l’Arthur es va traslladar a Madrid per continuar formant-se i des de llavors ha ballat amb les companyies LADINAMO DANZA, LA PHARMACO, DEHECHO i la cia. SHARON FRIDMAN.

www.hurycan.com

 


ESPETACLES


ASUELTO

Estrenat la primavera 2016

La Candelaria Antelo i l’Arthur Bernard Bazin ballen amb dos ballarins més. Una observació de la realitat que entén la vida com un organisme, com un cos en moviment que transmet i comparteix els seus atributs: màgic i tangible, conceptual i sensible, bell i lleig a la vegada… Viu. La necessitat de renovar, d’alliberar els ancoratges. Un recorregut coreogràfic que parteix del cos, atrapat en el dubte entre avançar o retrocedir, per trobar un moment determinant que propiciï el canvi.

Espectacle de carrer

Durada: 25min

hurycan


 

TE ODIERO

A poc a poc arrisques passos, traspasses el meu espai…, encens un joc radical. En algun moment un haurà de recolzar el peu i caurem ben el fons del cau, a la vora entre fàbules i realitat, en un conte de patositats, de cossos que qüestionen els seus límits, d’egos enfrontats i de tendresa violenta. Mantindre’s allí, submergits, i intentar transformar el món i reiventar-se a través de la confrontació escènica.

Duració: 12min
Espetacle de carrer

 

 


 

JE TE HAIME

Arrugar les nostres pells de tant gratar-nos un contra l’altre, curtits setmanes rere anys, descosits, recosits i esquinçats una i altra vegada. És lent el procés per arribar a coneixe’t, pas a pas, acumulant petjades i recol·lectant manolls de les despulles de tensions recopilades. Harmonia o desacord…, química inestable en la que cada pas té el potencial de projectar-nos per amagatalls interminables, aniquilar-nos tu i jo al mirar-nos, per no decidir finalment i seguir: t’odio, et desitjo i a poc a poc et vaig coneixent.

Duració: 35min