LOSCORDEROS.SC

Los-corderos-1

 

Loscorderos.sc i el seu Teatre Bastard

loscorderos.sc és un projecte artístic que proposa indagar, amb les seves creacions, en la naturalesa de l’ésser humà. Sobre els seus esforços per dominar el seu instint animal, els seus mecanismes de conducta i de relació, la variabilitat de les seves reaccions. (…)
Combinen tècniques i disciplines escèniques diferents, ja sigui teatre textual, d’objectes, dansa, acrobàcia, tècnica de clown, trencant les fronteres entre unes i altres, creant així un teatre bastard. (…)
Un compromís amb la intensitat. Un teatre on no valen les mitges tintes ni la tebiesa, ni tan sols per part del públic. Un teatre adreçat a l’instint.

loscorderos.sc es crea al 2003 per un ramat reduït, David Climent i Pablo Molinero, tots dos pertanyents a la mateixa generació, la del 77. El primer treball és Crónica de José Agarrotado. Des de llavors han creat, entre altres peces: El hombre visible (2007), Tocamos a dos balas por cabeza (2008), El mal menor (2010) , El cel dels tristos (2011). El 2012 són seleccionats per formar part del programa Modul-dance 2013-14, (a través del qual realitzen diferents residències de creació per Europa) i creen ‘ULTRAinocencia’ (2013).
Les seves creacions han recorregut escenaris internacionals com Festival Internacional Cêna Contemporânea de Brasília, Teatro SESC Santana de Sao Paulo, Festival Internacional de Londrina o FIDAE-Festival Internacional de Artes Escénicas de Montevideo. Al llarg de la seva trajectòria han rebut diferents premis, entre els quals, el Premi FAD Sebastià Gasch el 2013 per El cielo de los tristes.

 

loscorderos.wordpress.com

 


ESPETACLES


AFASIANS – THE LAST CONFERENCE
loscorderos.sc + Za!

loscorderos·sc i els Za! van treballar plegats per primer cop a la Mostra Indisciplines de 2012, organitzada pel Mercat de les Flors i l’Institut Ramon Llull. En aquella ocasió van crear una peça que girava al voltant d’un sofà i que es titulava Es perimental. Ara, ens proposen una experiència escènica en forma de conferència. Va a càrrec dels Afasians, membres d’una tribu que ha fet descobriments tan rellevants com la destrucció del jo i que han estat capaços fins i tot d’obrir la famosa caixa on hi ha el gat de Schrödinger, aquell animaló que, segons la física quàntica, és viu i mort a la vegada. Una taula i quatre micròfons és tot el que necessiten, a més d’un sofà on descansar durant la pausa de la conferència. Per cert, això no és ben bé una conferència, ni els Afasians són una tribu ni fan descobriments de cap mena, però…

Una coproducció del Grec 2016 Festival de Barcelona, loscorderos·sc, Fundació Catalunya La Pedrera, SÂLMON< festival i Tercera Setmana Festival d’Arts Escèniques de València.

Amb la col·laboració de Fabra i Coats Fàbrica de Creació, Graner Centre de Creació, L’Animal a l’Esquena i l’Ajuntament de Celrà.

Afasians  the last Coference by loscorderos.sc +ZA! còpia (1)


LA BANDA DEL FI DEL  MÓN
Loscorderos.sc + Miss Q

La improbabilitat com un possible, aquesta és la màxima de l’univers. Res hi ha més improbable que la vida, i aquí estem. Res hi ha més improbable que les utopies i elles acabaran regint el món. La Banda de la fi del món, devots incorruptibles de l’Abecedari de les Improbabilitats, creu que ha arribat l’hora que algú ens parli clarament d’això, que algú ens tiri les cartes de la improbabilitat, que ens diguin el que encara no ens han dit. Si teniu la improbable ocasió de trobar-vos amb ells, no oblideu llançar-los una pedra, disparar-los o robar-los la cartera. Saben que això és altament probable. De fet, és just la benvinguda que esperen de nosaltres.

Estrena: 20 de novembre de 2015 a Temporada Alta, Girona. Coproducció: Temporada Alta / loscorderos.sc. Col·laboració: L’ANIMAL a l’esquena, Ajuntament de Celrà, Graner


 

ES PERIMENTAL
Loscorderos.sc + Za!

Al 2012, gràcies a la iniciativa de l’Institut Ramon Llull i el Mercat de les Flors, vam tenir la oportunitat de conèixer i treballa per primera vegada aquest duet-quartet format pel ramat de loscorderos.sc i els Za!.

La peça resultant es va batejar com ‘Es perimental’: La immolació col·lectiva de Za! i loscorderos.sc pel bé de tots. Experimental?. No, es perimental. És l’estranya família que ens ha tocat en un sorteig. Els records acumulats en un butaca, volats pels aires. El tòtem quotidià, el cau, l’opi del poble. Què faries tu sense el teu sofà?

Duració: 20min
Espai: sala, espais no convencionals o carrer.
Estrena: Setembre 2012 al Festival Indisciplines al Mercat de les Flors.

“Es Perimental” és el punt de partida del projecte que s’estrenarà al Grec Festival 2016

 

 


 

ULTRAinnocencia

“ULTRAinocencia” indaga en aquest ancestral ímpetu de l’ésser humà per buscar més enllà del món material, per buscar allò transcendent, sublim, mitjançant les creences, les religions o l’art. “ULTRAinocencia” dissecciona un dels mecanismes més antics i inherents a l’esser humà, la seva fe, motor dels èxits més inimaginables del regne animal, els més bells, els més terribles o els més absurds.
Tots volem creure en alguna cosa. Crear alguna cosa. Crear alguna cosa en la que creure. Creure que podem crear quelcom que ens faci creure. Creure que podem crear quelcom que ens faci creure. Però no és fàcil, no només és qüestió de voluntat.
“Entre el sí i el no, entre el bé i el mal, allà ens trobareu”
Duració: 60min
Espetacle de sala
Coproducció: loscorderos.sc / Mercat de les flors/ Festival TNT (CAET)