NÚRIA GUIU

Foto de Balbina Sardà

 

Núria Guiu indaga en la consciència de corporalitat i la nova relació cos-ment en l’era digital a través de la coreografía i la música electrònica.

Es forma com a ballarina a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la jove companyia IT Dansa. Treballa a diversos països i companyies com Gisele Vienne (FR) , Kamuyot de Batsheva Dance Company (IS / SE), La Veronal (SP), Carte Blanche Dance Company (NO), Jasmin Vardimon (UK) , Kobalt Works (BE) , Arounidance (NO), Andersson Dance (SE).

Algunes de les seves creacions més recents són: La Muda (LOGIN), creda el 2012 per a la Companyia Nacional de Dansa Contemporània de Noruega i estrenada a l’Opera d’Oslo. El 2014 crea PORTAL, un solo estrenat alOktoberdans Festival de Bergen i posteriorment a la Sala Hiroshima de Barcelona. El 2015 crea SPAM, una peça curta seleccionada com a finalista al Premi Institut del Teatre de Barcelona. Des dels últims 5 anys es assistent i col·laboradora artística de les creacions de Kobalt Works (Bèlgica) amb qui desenvolupa i estrena cracions de dansa en col·laboració amb països com Vietnam, Filipines, Cambodja i Corea.

Actualment, treballa en el seu nou solo; LIKES

Col·labora como a ballarina freelance i combina la coreografía amb estudis universitaris d’Antropologia i formació de yoga al B.K.S Iyengar Yoga Center Copenhagen.

 


ESPECTACLE


 

PORTAL

En la ciència ficció, relats de fantasia i/o teories quàntiques un portal és una entrada cap a un lloc desconegut. Potser cap a un passat remot, a un món futur o inclús a un espai atemporal i sense forma. Portal treballa físicamnet la noció d’espai-temps, així com la possibilitat d’identitats i corporalitats múltiples i siumultànies a través del ciberespai.

 

Direcció artística i dansa: Núria Guiu Sagarra

Musica i Vídeo: Gisle Martens Meyer

Disseny de llums: Jordi Baldó Oliva
Documentació: Egil Sundal
Vestuari: Núria Guiu Sagarra

Co-Producció: Per Mygland
Durada: 45min