CIA. OBSKENÉ

Obskené sol treballar amb equips interculturals. La desubicació, l’adaptació, el contrast, l’entesa, l’acolliment i la diferència són els termes que sorgeixen de la unió d’artistes de diferents trajectòries i que els motiven a crear nous espectacles.

Fundada per Constanza Aguirre, Judith Pujol i Ricard Soler, la companyia Obskené neix a mitjans de 2008 amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors; la creació es basa en l’exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques. Fugim de la primacia del text, de l’actor o del director, per entendre les arts escèniques com un autèntic treball en equip des del principi del procés creatiu on cadascú treballa des de la seva especialitat per al si de la col·lectivitat.

Obskené es refereix a obscè, paraula que en la seva arrel grega vol dir fora (ob-) d’escena (-scè). La companyia Obskené vol mostrar en escena allò que fins ara s’ha amagat darrere el teló de fons. Busquem una creació obscena, descarada i contemporània.

www.obskene.org


ESPECTACLE: estrena a Fira Tàrrega 2016


 

MANIFESTA

Manifesta reivindica l’espai públic, la comunitat i el ritual col·lectiu. Prenent el circ com a poètica del risc que ens fa sentir vius, Manifesta és un espectacle que ens qüestiona, sempre qüestionar-se, i una festa per ballar i ballar. Una proposta visual, lúdica i crítica, plena d’energia i genuïnament de carrer.  La nova proposta d’Obskené és una simbiosi de circ, text i música. Un projecte resultant del treball en equip d’una sèrie de creadors de nacionalitats, trajectòries i llenguatges artístics diversos.
Un espectacle de mig-gran format, energètic, amb molta força, amb vosaltres, els espectadors, com veritables protagonistes de la nostra proposta. Amb Manifesta us volem portar cap a l’èxtasi. El text és un manifest en diferents llengües que reivindica l’espai públic, la comunitat i el col•lectiu. Quatre pals xinesos, un trapezi fix i un circuit de tirolines seran les estructures escenogràfiques circenses que serviran als actors-acròbates per defensar aquest manifest. La música electrònica convertirà la interpretació d’aquest manifest en una festa.