VERO CENDOYA

Vero-Cendoya

 

Ballarina i il·lustradora, Vero Cendoya és una creadoar eclèctica que fusiona coreografia, teatre, art visual i música en directe. Com a coreògrafa indaga quin paper juga la dansa contemporània avui en dia i confronta diferents disciplines i conceptes. Per a Vero Cendoya no existeixen fronteres entre les arts.

Vero Cendoya es va formar com a ballarina a l’Institut del Teatre de Barcelona, després de graduar-se, va continuar la seva formació amb la companyia Trisha Brown Dance Company i Movement Research a Nova York el 2002. També s’ha format com actriu.

Com a intèrpret ha treballat per les companyies Mundances-Àngels Margarit, Cobosmika i Sol Picó, entre d’altres. També ha col·laborat en diferents projectes de video-dansa com “Mareas” de Cobosmika pel canal ARTE.

Des del 1999 ha anat presentant les seves creacions, d’entre les quals destaquen “El Jardí”, que va girar tant per Espanya com per Europa, en col·laboració amb Adele Madau i “18-28 (PA ATRÁS NI PA TOMAR IMPULSO)” que va crear i interpretar conjuntament amb el ballarí de hip hop Lluc Fruitós. Actualment combina la seva faceta de coreògrafa amb la d’il·lustradora, assistent de coreografia i intèrpret.

www.verocendoya.com

 


ESPECTACLES


 

LA PARTIDA

Inspirada en l’univers de la pel·lícula «L’arbitro» de Paolo Zucca, aquesta peça coreogràfica posa en diàleg la dansa contemporània i el futbol. 5 ballarines, 5 futbolistes i 1 àrbitre sobre una pista posen en evidència les semblances i les diferències entre les dues disciplines. Una reflexió sobre les necessitats i les prioritats de l’ésser humà. Passió i humor, força i sensibilitat, animalitat i sofisticació es confronten en una partida en la qual els protagonistes i els espectadors es juguen la vida sobre el terreny de joc.

PREMI MORITZ Fira Tàrrega 2015

Millor espectacle de carrer dels Premis de la crítica 2015

Espectacle de carrer

Estrena l’11 de setembre a FiraTàrrega 2015
Durada: 60min
Coproducció: Cía Vero Cendoya, FiraTàrrega 2015, Graner Centre de Creació