NÚRIA GUIU

Fani-benages-Nuria-Guiu

 

 

 

 

 

 

 

 

Núria Guiu indaga en la consciència de corporalitat i la nova relació cos-ment en l’era digital a través de la coreografía i la música electrònica.

Núria Guiu és ballarina i coreògrafa catalana. Es gradua a l’institut del Teatre, forma part d’IT Dansa i posteriorment treballa com a ballarina amb companyies com Carte Blanche Dance Company, Cullberg Ballet, Gisele Vienne, Batsheva Dance Company (Kamuyot/Riksteatern Sweden), Jasmin Vardimon, La Veronal, Kobalt Works, Ingri Fiksdal, Ole Martin Meland entre d’altres.

Des de 2012 crea peces com La Muda, una peça comissionada per a la companyia noruega Carte Blanche Dance Company i estrenada a l’Opera d’Oslo. PORTAL, estrenada a l’Oktoberdans Festival de Bergen el 2014 i posteriorment a la Sala Hiroshima de Barcelona. També ha estat assistent de coreografia durant 4 anys d’Arco Renz (Kobal Works) en projectes desenvolupats a països asiàtics com Cambodja, Filipines, Vietnam, Corea , i també com assistent de la nova creació (CROWD) de la companyia Gisele Vienne. Likes a format part del Festival Escena Poblenou 2017 i ha estat una peça sel·leccionada a Aerowaves 2018.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=klCT4PIvlmQ&t=3s
Website: www.nuriaguiu.com

 


ESPECTACLE


 

LIKES

Likes parteix de l’anàlisi de dos fenòmens molt populars a Youtube: el cover dance i els tutorials i vídeos sobre les diferents tècniques de ioga, les quals han sorgit i s’han difós massivament a través de les xarxes socials durant els últims anys. Des d’una perspectiva socio-antropològica, l’artista aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like en les nostres societats digitals. Núria Guiu és una artista associada a la sala Hiroshima des de 2015. En aquest nou treball sorprèn amb una claredat discursiva i una gran qualitat tècnica. És una mirada fresca i coreogràfica sobre la presència del cos en l’era digital.